Nowy Styl Group - Designeri

Nowy Styl Group

Designeri

 Produsele Grupului Nowy Styl sunt proiectate atât de designeri consacraţi cât şi de tineri aflaţi la început de carieră, precum şi de designerii experimentaţi din NS Design Team

Claudio Bellini
Claudio Bellini

 Claudio Bellini este absolvent al Secţiei de Arhitectură şi Design Industrial a Politehnicii din Milano. În anii 1987 – 1996 a lucrat în firma familială Mario Bellini Associates unde, alături de tatăl său Mario, a luat parte la multe proiecte de design prestigioase.

În 1997, Claudio Bellini a înfiinţat „Atelier Bellini” – un studiou de proiectare care se specializează în designul industrial, mai ales în câmpul utilizării de noi tehnologii.
Pentu Grupul Nowy Styl, Claudio Bellini a proiectat scaunul Conversa (BN Office Solution) şi fotoliul Milano (BN Office Solution).
 
Michał Biernacki
Michał Biernacki

 Michał Biernacki s-a născut în anul 1973. Este absolvent al secţiei de pictură la Universitatea Silezia. Colaborează cu Academia de Arte Frumoase din Katowice. Planurile lui cuprind continuarea unei serii de prelegeri pentru studenţi de design din întreaga Polonie organizate în Cetatea Sileziană a Artei şi Afacerilor din Cieszyn. Grupul conduce studioul de proiectare CODE „Architecture&Design”, care are la activ proiecte implementate în producţie pentru mărci cum ar fi, printre altele: Zelmer, Iker, Armatura Kraków, Nowy Styl, BN Office Solution, Moroso, Mohodesign.

Designerul consideră că o piesă de lux nu trebuie neaparat să fie şi scumpă. Fidel ideilor mişcării Bauhaus, se străduieşte să contopească sensibilitatea artistică cu simţul de constructor. Este de părere, mai presus de toate, că designul trebuie să fie practic şi ergonomic iar esteticul trebuie să-l slujească pe utilizator iar nu să domine asupra celorlalte aspecte.

Michał Biernacki a proiectat pentru Grupul Nowy Styl fotoliul Next_U (marca Nowy Styl) şi canapeaua Mody (BN Office Solution)

 

Jerzy Buchacz
Jerzy Buchacz

 Jerzy Buchacz este absolvent al Academiei de Arte Frumoase din Cracovia, Secţia Design. Locuieşte şi lucrează în Norvegia.

Laureat a numeroase premii şi menţiuni. A proiectat, printre altele, scaunul pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Lillehammer 1994.

Pentu Grupul Nowy Styl, Jerzy Buchacz a proiectat fotoliul Exclamation (BN Office Solution) şi scaunul Espacio (BN Office Solution).

 

Stanisław Charaziak
Stanisław Charaziak

 Stanisław Charaziak este absolvent al Secţiei de Design a Academiei de Arte Frumoase din Varşovia. Din 1996 s-a dedicat exclusiv designului. Se concentrează mai ales asupra sectorului mobilier, concepând proiecte şi pentru industria de materiale sintetice.

Până în clipa de faţă a proiectat peste 200 de scaune care au intrat în producţie, până la douăzeci de sisteme de mobilier de depozitare, fotolii de cinematograf, seturi de auditoriu şi altele.
Proiectează în exclusivitate produse de masă, nu ia parte la concursuri din principiu.
În viaţă se ghidează după principiile: „cedez pentru a învinge” şi „orice faci, fă-o din plin”.
Stanisław Charaziak, în cadrul colaborării sale cu Grupul Nowy Styl, a proiectat câteva modele ale colecţiei Stylistica (mesele Andalusia, Provance şi scaunele Florence, Madrid, Lisbon) precum şi seturile de auditoriu Vision (Forum Seating) şi fotoliile de cinematograf Oscar (Forum Seating).

 

Paolo Galeotti
Paolo Galeotti

 Paolo Galeotti s-a născut la Udine, în Italia. Primele experienţe în domeniul designului le-a dobândit în anii 70. În acea perioadă a început colaborarea activă cu firmele din sectorul mobilier.

Astăzi el este un proiectant de renume internaţional care crează piese de mobilier conform principiului de maximă funcţionalitate şi maxime posibilităţi. Proiectele sale sunt axate pe convingerea că un loc de muncă sănătos, ergonomic constituie o necesitate absolută. Lui Galeotti îi place să surprindă cu alegerea materialelor inovatoare pe care le foloseşte.

Paolo Galeotti a proiectat pentru Grupul Nowy Styl, în cadrul mărcii Stylistica liniile de scaune - Cracow, Vienna, Paris, Verona, Napoli, Torino, Siena, Tropea şi mesele Tuscany şi Alsace. De pe masa sa de proiectare au ieşit şi scaunele - Flaming, Koliber, Mewa, Pelikan şi masa Dona - toate purtând marca Nowy Styl.

 

Francesco Geraci
Jerzy Buchacz

 Născut la Rijeka, în Croaţia, lucrează şi locuieşte în Italia. Din 1970 s-a dedicat designului de interioare şi celui de produse industriale. A lucrat pentru multe firme renumite, din Italia şi din străinătate.

Pentru Grupul Nowy Styl a proiectat scaunele Algeo (Stylistica), Palermo (Stylistica), Medea (Nowy Styl)

 

Krijn Hamelink
Krijn Hamelink

 Şi-a început cariera de proiectnat în anul 1969, în celebrul studio de proiectare Kho Liang Design Studio.  Din 1974 lucrează independent, îmbinând proiectarea cu activitatea didactică la Rietveld Academy.


Pentru Grupul Nowy Styl a proiectat scaunele: Carrera (BN Office Solution), Jimmy (BN Office Solution), Cadiz (BN Office Solution), Cardinale (BN Office Solution)

 

Manfred Herman
Manfred Herman

 Manfred Hermann este absolvent al Şcolii Superioare Profesionale de Design in Ulm (Germania).

În anii 1968 – 1971 a condus un birou independent de design la Stuttgart. DIn 1973 se află în fruntea propriului studiou de design: herrmann+stumpp • ulm în Ulm (Germania) specializându-se în designul industrial. Laureat a numeroase premii pentru design.
Manfred Herrmann, împreună cu Horst Stumpp a realizat pentru Grupul Nowy Styl fotoliile Leonardo şi Leonardo II (marca Nowy Styl) şi scaunele Amigo, Bistro şi Bingo (Nowy Styl) şi Conect (BN Office Solution).

 

Jens Korte
Jens Korte

 Jens Korte a lucrat pentru următoarele studiouri de design: frogdesign (1987-91), wiege (1993-97), npk industrial design (1997-99). Apoi, până în anul 1993 s-a ocupat cu activitatea ştiinţifică. Începând din 1999 lucrează ca designer independent.


Pentru Grupul Nowy Styl a proiectat Axo (BN Office Solution)

 

Andreas Krob
Andreas Krob

 Andreas Krob s-a născut în 1969 roku, în nordul Germaniei. A absolvit Secţia de Design Industrial la Muthesius Academy of Fine Arts and Design la Kiel, în Germania. După susţinerea lucrării de diplomă în 1996 roku a lucrat pentru firma Thonet, Röder Haworth şi Provenda Marketing AG. În anul 2003, împreună cu soţia sa Uta a fondat studioul de design familial B4K. Colectivul B4K deserveşte câţiva clienţi în domeniul proiectării de amenajări interioare şi tehnologii birotice, oferind soluţii arhitecturale şi de design moderne.


Andreas Krob a proiectat special pentru Grupul Nowy Styl sistemul de mobilă de birou SQart (BN Office Solution).

 

Małgorzata Pękala
Małgorzata Pękala

 Małgorzata Pękala este absolventă a Secţiei de Design a Academiei de Arte Frumoase din Wrocław. Se îndeletniceşte în principal cu designul, dar şi cu panotarea de expoziţii, scenografia, comunicaţia vizuală (corporate identity) şi proiectarea de ţesături, vestimentaţie şi covoare.

Şi-a început cariera profesională în anul 1992. Începând din anul 1993 şi-a deschis propria Agenţie Publicitară. În anul 1998 a câştigat o menţiune în concursul „Un Nou Scaun pentru Nowy Styl”.

Małgorzata Pękala a creat pentru Grupul Nowy Styl scaunele Dorino şi Molino (marca Nowy Styl)

 

Armin Sander
Armin Sander

Studioul de design ITO Design a fost fondat la Nürnberg, de către Armina Sander, în anul 1987. Studioul posedă un birou şi la Cham, în Elveţia. Activitatea ITO Design se concentrează pe mai multe sectoare de piaţă, constând - printre altele - din proiectarea de mobilier de birou. Proiectele lui Armin Sander se axează pe ideea de creere a unui mediu propice pentru fiinţa umană.

Studioul ITO Design a proiectat pentru Grupul Nowy Styl fotoliile Belive (fost Barolo) şi Mojito precum şi scaunul Staccato (toate aceste produse fac parte din oferta BN Office Solution)

 

Horst Stumpp
Horst Stumpp

 Horst Stumpp este absolvent al Şcolii Superioare Profesionale de Design in Ulm (Germania).

Din 1976 conduce propriul său birou de proiectare herrmann+stumpp • ulm, în care iau naştere proiecte de mobilă, scaune şi alte obiecte produse în masă. Horst Stumpp execută şi proiecte din domeniul construcţiilor.

Horst Stumpp, împreună cu Manfred Herrman a realizat pentru Grupul Nowy Styl fotoliile Leonardo şi Leonardo II (marca Nowy Styl) şi scaunele Amigo, Bistro şi Bingo (Nowy Styl) şi Conect (BN Office Solution).

 

©2013 - Nowy Styl Group Romania